29/1/19 משולחנו של מרכז המשק

לחברים שלום,

מספר עדכונים מהנעשה בימים אלה:

  • לול

בשעה טובה ב- 28/1 אוכלסה החווה החדשה באפרוחים. חווה זו מצטרפת ללול החדש שסיימנו בחוות נפתלי לפני 3 חודשים וכבר מגדלים בו פטם.

עבודה אינטנסיבית של הרבה גורמים עזרו למנהל הענף ולצוות לעמוד בזמנים.

נכון ל- 28/1 הקיבוץ מגדל פטם ב- 42 דונם לולים והינו הקיבוץ מגדל הפטם הגדול ביותר בארץ.

מעבר לתודות לצוות הענף להתגייסות ולאכפתיות, אני רוצה להודות מאוד לצוות החשמליה בראשות מנחם, דוד ונועם שעבדו ימים כלילות על מנת להבטיח עמידה בזמנים, במקצועיות ובאכפתיות – פשוט גאוה.

בנוסף, גם להודות לצוות הפרדס, המדגה והמים שנתנו יד והיו שותפים בפרוייקט זה.

אהרון גרינברג ואיציק מילר יקבלו את האחריות על החווה החדשה.

החברים מוזמנים לבוא לראות את החווה החדשה בתאום מראש.

  • נטיעות אבוקדו

בחודש מרץ הקרוב אנחנו מתכוונים לנטוע אבוקדו.

הוזמנו לשנת 2019 60 דונם אבוקדו ועוד 60 דונם לשנת 2020. הנטיעות יהיו כנראה (אם לא יהיו שינויים) בקובאני (בריכות הדגים ליד הלול החדש), בגני אסף ובשוויקה. שטחי הפרדס שאנו נעקור יהיו שטחים מזני פרי הדר שאנחנו מבינים שלא יהיו רווחיים.

גם כאן חשוב להודות גם לצוות המטע וגם לצוות הפרדס שנתרמו לפרויקט ומבינים שטובת הקיבוץ והרווחיות הינם הפקטור העיקרי שלשמו אנחנו מחליפים פרי הדר לאבוקדו.

  • תיירות

בשעה טובה, לפי החלטות הנהלה פעילה ורחבה, קם בקיבוץ ענף תיירות.

כבר כרגע יש בקיבוץ מוקדי תיירות רבים.

מטרת הענף הינה לאגד אותם ולדאוג לפרסום והבאת קהל כדי ליצור נפח פעילות.

לאחר תהליך ארוך, נבחר זיו מוזר לעמוד בראש ענף זה ובימים אלה כבר מתחיל בעבודתו.

במקביל ראשת המועצה החדשה וסגנה החלו לפתח תהליך דומה, לעודד תיירות כפרית בעמק חפר ואנחנו בהחלט חלק מהתהליך הזה גם במועצה.

  • פרישה מעבודה

כפי שכבר שמתם לב, התחלנו ליישם את הנוהל בהתאם להחלטת הקלפי.

התהליך אינו פשוט לאף אחד מהעוסקים בו אך הוא מחוייב מציאות.

ראשונה לפרישה מעבודתה היתה ברוריה וייזר שעבדה שנים רבות כקופאית בחדר האוכל. אני רוצה להודות לה על שנים של שירות החברים בחד”א ולאחל לה הרבה בריאות.

במקביל לאחל ללטיסיה כהן, שמחליפה אותה, הרבה הצלחה בתפקידה.

  • בורדו

באחד הדיווחים הקודמים, כתבתי על מחשבה להגדלת חנות המזון – בורדו.

המחשבה היתה על השקעה של כ- 70 א”ש לטובת הגדלה וסידור מחדש, ליצור חווית קנייה נעימה יותר.

לאחר תכנון ראשוני, הבנו שהעלות המדוברת מגיעה לכ- 300 א”ש והחלטנו כרגע לרדת מהעניין.

  • תזונה

בעקבות דרישת חברים לתזונה בריאה יותר בחדר האוכל, לכלל האוכלוסיה ולאוכלוסית הילדים בפרט, התחלנו בתהליך מקיף של בחינת התזונה בסיועה של יועצת תזונה המומחית בהבראת מטבחים מוסדיים ובתזונת ילדים.

התהליך מתבצע בשיתוף מלא של צוות המטבח וצוותי החינוך של הקיבוץ.

  • השכרות עסקיות

התחלנו בתקופה האחרונה להוציא שוכרים רבים מחצר הקיבוץ לטובת השכונה החדשה והסדרת השימושים החורגים.

במקביל ישנה דרישה של חברי קיבוץ להשכרת מבנים לעסקיהם הפרטיים.

התהליך הוא לא קל אך אנחנו מנסים לנצל את מירב המבנים לטובת חברי הקיבוץ.

  • אזור התעשייה

אחרי שנים רבות שאנחנו מתעסקים בנסיון להקים אזור תעשייה בצד המזרחי של קרגל, בשבוע שעבר, סוף סוף אושרה העסקה ברמ”י.

ז”א שקיבלנו שומה לתשלום והתקדמנו בצורה משמעותית.

בימים אלו אנחנו עסוקים בניתוח השומה ובמחשבה איך מתקדמים.

  • מזכיר

באופן אישי – שנתיים וחצי שאני בתפקיד במקביל לרונן. אני רק יכול להגיד לרונן המון תודה על תקופה אינטנסיבית, על שימת הקיבוץ תמיד בראש מעיניו, על ההשקעה והאיכפתיות, על ויכוחים עם גופים חיצוניים על כל שקל לטובת הקיבוץ.

רונן – תודה רבה על המסירות והאנושיות.

ולמחליפו, שגיא – שקיבל את המושכות בתקופה לא פשוטה, אני מאחל – המון בהצלחה ושידע, כמו רונן, להמשיך לנווט אותנו קדימה בבטחה.

 

*** כולם מוזמנים להרים כוסית לרונן, לדרכו החדשה, ביום שישי 22.2.19 בשעה 21:00 במועדון צעירים.

בברכה,

רועי

print